Salmer til begravelse

Sådan vælges samler til begravelsen

Det er ikke altid lige nemt at finde frem til, hvordan man vælger de rigtige salmer til begravelsen. I nogle tilfælde giver det sig selv, hvis afdøde har haft nogle yndlingssalmer, eller hvis der blot er nogle salmer, der passer særligt godt til afdøde. Somme tider har afdøde endda på forhånd selv valgt eller ønsket, hvilke salmer der skal synges til begravelsen. Hvis ikke det er tilfældet, kan du med fordel finde inspiration i nogle af de salmer, der ofte synges til en begravelse.

Traditionelle salmer til begravelse

Selvom der naturligvis kan være stor forskel på, hvilke salmer der vælges til begravelsen, er der alligevel mange begravelsessalmer fra salmebogen, der ofte går igen. Husk på at vælge salmer, der er i afdødes ånd, så begravelsen rigtigt kan blive til ære for den, I netop har mistet. Vi hjælper dig gerne med at udvælge salmer, men her kan også præsten være en stor hjælp.

Sange til begravelse

Somme tider, og med præstens accept, bliver der også sunget eller afspillet andre sange til begravelsen. Det kan være en sang, afdøde før sin død har ønsket at få sunget til sin begravelse, eller det kan være, at der er en helt speciel sang, der giver mening for de pårørende at bruge. Sangene kan være alt fra folkekære popsange til klassikere fra Højskolesangbogen.

Hos Birkerød begravelsesforretning laver vi vores egne trykte sangblade med de sange, I gerne vil have sunget til begravelsen. På den måde kan vi lave personlige sangblade, nøjagtig som du og dine pårørende vil have dem. Vi laver gerne en personlig forside med et billede af afdøde, af familien eller af andet, afdøde holdt af.

Når nogen dør - 10 praktiske råd til pårørende