Et evigt minde

Gravstenen er det mest tydelige fysiske minde om den afdøde. Derfor er det vigtigt, at det er en personlig gravsten, som omfavner den afdødes minde på bedst mulig vis. Gravsten kan have mange forskellige former, farver og inskriptioner. Det er derfor vigtigt at gøre overvejelser om, hvad der skal stå på den pårørendes gravsten, og hvordan stenen skal se ud. Hos Birkerød Begravelsesforretning har vi siden 1935 hjulpet folk i Birkerød og Holte med at vælge de helt rigtige gravsten. Det betyder meget for os, at det hele foregår respektfuld og med tankerne rettet imod den afdøde.

Vælg den helt rigtige type gravsten

Det er meget forskelligt, hvilken tilgang man har til valg af gravsten. Nogle har en klar ide om, hvordan stenen skal se ud, og andre har svært ved at visualisere sig stenens udtryk. Vores samarbejdspartner, Danske Stenhuggerier, har en lang række forskellige sten, som kan dekoreres på forskellig vis. Dog er det ikke alle typer sten, som er tilladt på den pågældende kirkegård, og det er derfor vigtigt at tjekke, hvilke stentyper, der er mulige.

Få hjælp til at vælge den helt rigtige gravsten

Både urnesten og individuelle gravsten findes i forskellige stentyper, hvor den mest almindelige stentype er granit. Granit findes dog i mange afskygninger, og det er derfor ikke altid let at finde en passende sten. Her hos Birkerød Begravelsesforretning hjælper vi dig gerne med at vælge den rigtige sten, skrifttype og den rigtige efterskrift. I kataloget fra Danske Stenhuggerier kan du finde det store udvalg af forskellige gravsten: 

Danske Stenhuggeriers brochure.

Når nogen dør - 10 praktiske råd til pårørende