Hvordan foregår en begravelse?
En traditionel begravelse starter typisk inde i kirken med en kirkelig ceremoni, hvor alle de pårørende til afdøde er til stede. Kisten er i forvejen placeret i kirken, og her placeres bårebuketterne også løbende med, at pårørende ankommer. Den kirkelige ceremoni består typisk af sang og salmer samt ord fra præst og/eller pårørende. Når ceremonien i kirken afsluttes, bæres kisten af de pårørende ud på kirkegården, hvor den nedsænkes i graven. Når kisten er i graven, beder præsten som regel en bøn samtidig med, at der tre gange kastes jord på kisten. Herefter er den kirkelige begravelse slut. Som regel efterfølges denne dog af en privat reception, hvor pårørende samles, får lidt at spise og taler om kærlige og sjove minder om afdøde.
Hvor lang tid tager en begravelse?
En traditionel begravelse tager typisk en halv time i kirken, og det samme er faktisk gældende for en bisættelse. Ofte er det den efterfølgende private reception, der tager længere tid, og det er her, der er mulighed for de pårørende at mindes afdøde sammen.
Selvom begravelsesceremonien generelt ikke tager lang tid, kan tiden, der bruges på planlægning af en begravelse i højere grad variere. Nogle kan tage en dag at arrangere, andre blot et par timer.
Uanset hvad ser vi det som vores opgave at få alle ender til at hænge sammen, og som medlem af Danske Bedemænd bestræber vi os altid på at levere en høj kvalitetsservice.
En begravelse planlægges ud fra ønsker og behov
Der er ikke nogen skabelon for, hvordan en begravelse skal foregå. Når det kommer til stykket, kan begravelsen skræddersys ud fra ønsker og behov, selvom der altid er nogle faste ting, man skal igennem. I vores bedemandsforretning tager vi udgangspunkt i dine ønsker og behov. Det er en svær tid at stå i lige efter et dødsfald, og derfor ønsker vi at kunne hjælpe jer videre så godt som muligt. Har I særlige ønsker til, hvordan begravelsen skal foregå, bestræber vi os på at kunne efterleve disse.