Hvor lang tid tager en begravelse?

Kapellet - Hvem er typisk med

En ceremoni i kapellet kan stå alene eller inden den kirkelige højtidelighed, hvor de nærmeste kan samles inden kirken for at tage afsked, eventuelt med åben kiste.

Hvis den afdøde ikke er medlem af folkekirken eller ikke ønsker den kirkelige ceremoni, foretages der typiske en afsked i kapellet for familie og pårørende.

En ceremoni i kapellet er typisk uformel og uden traditionel struktur, og det kan forløbe efter både den afdøde og de pårørendes ønsker. Der kan være sang, oplæsning af digte, blomster eller andet. Ønsker de pårørende ikke selv at koordinere med kapellet, kan opgaven uddelegeres til din bedemand. Som bedemænd kan vi være med til at organisere kapellet og sørge for, at alt er klar til ceremonien. Det inkluderer at opstille blomster, musik og sørge for, at alt teknisk udstyr fungerer korrekt, hvis der skal vises billeder eller videoer i forbindelse med ceremonien.

 

Kirke – Sådan foregår den typiske begravelse

Efter ceremonien i kapellet kan begravelsen fortsætte i en kirke, hvis det er ønsket af den afdøde eller familien. Kirken tilbyder en mere formel, religiøs ceremoni og er ofte en vigtig del af begravelsen. Begravelsen starter med et stykke musik, og herefter synger man en salme.

Så beder præsten en bøn, læser fra biblen, og der synges endnu en salme. Her vil præsten ofte holde en tale om den afdøde og derefter synges endnu en salme, og kisten bæres ud til gravstedet.
Din bedemand kan stå for alle praktiske detaljer, herunder koordinering med kirken og transporten til kirken.

Som bedemænd samarbejder vi tæt med kirken for at planlægge ceremonien og sørge for, at alle elementer foregår i overensstemmelse med familiens og den afdødes ønsker.

 

Kiste – Kistebærere, nedsænkelse og jordpåkastelse

En helt særlig del af begravelsen er nedsænkelsen og jordpåkastelsen af kisten. Kistebærerne, som ofte er valgt blandt nære venner eller familiemedlemmer, spiller en vigtig rolle. De bærer kisten fra kirken eller kapellet til gravstedet og deltager i selve nedsættelsen og jordpåkastelsen. Hvis de pårørende er i tvivl om noget under processen, kan din bedemand hjælpe med at instruere kistebærerne om, hvordan de skal udføre deres opgave.

Ved gravstedet beder præsten en bøn, kaster jord på kisten og alle beder fadervor og der synges en sidste salme. Hvor lang tid en begravelse tager afhænger derfor af antallet af salmer, læsninger og andre indslag, men tager typisk ca. 30 minutter i kirken. 

Hos Birkerød Begravelsesforretning ser vi det som vores fornemmeste opgave at hjælpe pårørende i en svær tid, så de får en god afsked med deres kære. Vi hjælper med at arrangere og planlægge begravelsen i Birkerød, Holte eller omegn, så I har tid til refleksioner og at være sammen med familien. Vi støtter jer i den svære tid og står altid til rådighed.

Kontakt os på telefon: 45 81 01 81 eller på mail: biss@mail.dk for at høre mere om, hvor lang tid en begravelse tager, eller hvis du har andre spørgsmål.

 

Når nogen dør - 10 praktiske råd til pårørende