Hvornår skal begravelsen finde sted?

Når et dødsfald finder sted, har de pårørende 14 dage til at få foretaget de arrangementer, der skal finde sted i forbindelse med begravelsen. Hvis de pårørende ønsker hjælp til denne proces, kan der kontaktes en bedemand, der fungerer meget professionelt og vil være inddraget i den udstrækning, som de pårørende ønsker det.

 

Hvordan forbereder man sig til begravelse?

I gamle dage skulle folk finde dåbs- og vielsesattest til bedemanden, men i dag foregår det hele elektronisk gennem CPR-nummeret. Derfor taler man i dag om, at man har bedre muligheder for at vælge, hvor involveret man vil være i planlægningen af begravelsen.

 

Hvad kan bedemanden hjælpe med?

En bedemand er i stand til at hjælpe dig med alle de praktiske omstændigheder omkring begravelsen. Dette indebærer alt lige fra at lægge afdøde i kiste og give afdøde tøj på til at tale med kirkekontor og blomsterhandler, hvilket giver de pårørende mulighed for at bearbejde deres sorg fremfor at skulle fokusere på alle de forskellige aspekter, der skal håndteres ved et dødsfald. Derfor taler man om, at en bedemand er med dig i alle aspekter fra start til slut vedrørende et dødsfald og er derfor oplagt at samarbejde med under den svære tid.

Når nogen dør - 10 praktiske råd til pårørende